Hírek

Megnyílt a jelentkezés a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramra

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében első ízben jelentkezhetnek chilei állampolgárságú hallgatók magyarországi felsőoktatási intézményekbe. Az online jelentkezési portál megnyílt a 2021/2022-es tanévre. Jelentkezési határidő: 2021. január 16. - 23:59 (CET). További információ spanyol nyelven: https://www.agci.cl/index.php/becas/becas-para-chilenos/105-encuentra-tu-beca/1693-infobecach-2/?convid=3913&tipo=1; meramirez@agci.gob.cl
Tovább

Magyar nyelvi és magyarságismereti pályázat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Balassi Bálint-ösztöndíjprogramban ösztöndíjpályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2021-es tanévre, a Kárpát-medencén kívüli nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre. Jelentkezési határidő: 2020. december 3., 24.00 (UTC+1)
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram célja az EU-n kívül élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok magyarországi felsőfokú tanulmányainak támogatása. Az Ösztöndíjprogram részletes szabályait és a jelentkezési részletes feltételeit a Szabályzat és a Végrehajtási útmutató, valamint a hivatalos pályázati felhívás tartalmazza, amelyek az Ösztöndíjprogram honlapján érhetők el: www.diasporascholarship.hu - Jelentkezési határidő: 2021. január 24.
Tovább

Kövér Lászlónak, a nemzeti önazonosság védelméről szóló politikai nyilatkozat előterjesztőjének nyitóbeszéde az Országgyűlés 2020. június 4-i emlékülésén, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján

"Tisztelt Köztársasági Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Az imént elhangzott politikai Nyilatkozat elfogadására a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának három nyomós oka is volt, és előterjesztő képviselőtársaimmal együtt ugyanezen három okból javasoljuk mi is elfogadásra a tisztelt Háznak. Ezen három ok a múltban, a jelenben és a jövőben rejlik."
Tovább

Áder János köztársasági elnök beszéde a Nemzeti Összetartozás Napján az Országgyűlés emlékülésén

"Száz évvel ezelőtt ezen a napon – június 4-én – Magyarország gyászolt. Budapest is feketébe öltözött. A zászlókat félárbócra eresztették. Az újságok gyászkeretben jelentek meg. Az üzletek zöme, az iskolák és a hivatalok zárva voltak. A buszok és a villamosok megálltak. A fővárosban és mindenütt Magyarországon zúgtak a harangok. A magyarok öt percig csendben álltak. A veszteséget, a megaláztatást, a törvénnyé tett törvénytelenséget egyetlen magyar sem tudta feldolgozni."
Tovább