Hírek

Tájékoztatás magyar állampolgárok hazatérése / külföldről Magyarországra utazása tekintetében

2021. május 21-től korlátozás nélkül léphet be Magyarország területére az a magyar állampolgár, aki a) az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett, COVID-19 elleni oltóanyaggal került beoltásra a lent felsorolt országokban, s erről az adott országban elfogadott magyar vagy angol nyelven kiállított igazolással, vagy más nyelven kiállított igazolás hiteles magyar fordításával rendelkezik, és ...
Tovább

Magyar védettségi igazolvány igénylése külföldön élő magyar állampolgároknak

2021. május 21-től az a magyar állampolgár, aki a Chilei Köztársaságban kapta meg a koronavírus elleni oltást, olyan vakcinával, amelyet Magyarország is elfogad, s erről a Chilei Köztársaság által kiállított hivatalos igazolással is rendelkezik, díjmentesen magyar védettségi igazolványt igényelhet bármely magyarországi kormányablakban személyesen, vagy Ügyfélkapun keresztül.
Tovább

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban. Jelentkezési határidő: 2021. május 7.
Tovább

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram pályázati időszakának meghosszabbítása 2021. január 31-ig

A Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt álló Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram pályázati időszaka egy héttel meghosszabbításra került, a jelentkezések benyújtására (az eddigi 2021. január 24-i határidő helyett) 2021. január 31-ig van lehetőség.
Tovább

ONLINE KONZULI IDŐPONTFOGLALÁSI RENDSZER INDULÁSA

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. november 26-tól kezdődően nagykövetségünk konzuli részlegén új online időpontfoglalási rendszer került bevezetésre. A konzuli ügyintézéshez szükséges időpontok a továbbiakban az alábbi honlapon foglalhatók: https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu
Tovább