Hírek

Nemzeti összetartozás napja - Milyen jó, hogy itt vagyunk címmel videopályázatot hirdet a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága

A pályázat célja, hogy megemlékezzünk a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, és a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i megemlékezések helyett a virtuális térben erősítsük a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár és Koltay András rektor a járványhelyzetre tekintettel videókonferencia keretében írta alá az MDA 2020 szeptemberében induló Diplomataképző Programját érintő megállapodást a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban szeretnének dolgozni, a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket képviselni a világban.
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének. A tranzakció lebonyolítása érdekében előleget kérnek, az eszközök azonban különféle indokokra való hivatkozással nem érkeznek meg a rendeltetési helyre.
Tovább

A Chilében tartózkodó magyar állampolgárok figyelmébe!

Chile 2020. március 18. (00:00 órától) teljes határzárat vezet be légi, vízi és szárazföldi átkelőhelyein. Jelenleg ezen intézkedés a beutazókra vonatkozik. Az országból történő kiutazás még lehetséges, de függvénye a légitársaságok által indított járatoknak, valamint a célállomás fogadókészségének. Javasoljuk, hogy a Chiléből kiutazni szándékozók mihamarabb tájékozódjanak a hazatérési lehetőségekről az illetékes légitársaságoknál.
Tovább

Az Atacama-sivatagtól Patagóniáig – Magyar kutatók a klímaváltozás nyomában

2020. március 5-én Dr. Nagy Balázs geográfus, a Magyar Száraz-Andok Kutatási Program kutatásvezetője, és Heiling Zsolt, a Földgömb című folyóirat lapigazgatója tartott előadást nagykövetségünkön Az Atacama-sivatagtól Patagóniáig – Magyar kutatók a klímaváltozás nyomában címmel.
Tovább