Hírek

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg

A Programba jelentkező és felvételt nyerő hallgatók az első félévében (szeptember–január) elméleti és gyakorlati kurzusokból álló képzést végeznek el, míg a második félév során (február–június) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, illetve magyar külképviseleteken teljesítenek szakmai gyakorlatot. A KKM a Programot sikeresen elvégző résztvevők számára – a rendelkezésre álló státuszok fényében – álláslehetőséget kínál a minisztérium állományában.
Tovább

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet Diplomataképző Programjára

A Magyar Diplomáciai Akadémia idén is meghirdeti Diplomataképző Programját, amelynek célja a magyar külügyi szolgálat jövőbeni diplomatáinak kiválasztása és felkészítése. A Diplomataképző Program negyedik évfolyamának jelentkezési időszaka 2023. április 12-én nyílt meg, a jelentkezés határideje: 2023. május 14. (vasárnap).
Tovább

Balassi Nyári Egyetem 2023

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar Nyelvi Képzésekért, Diaszpóra és Balassi Programokért Felelős Főosztálya ösztöndíjpályázatot hirdet a 2023 nyarán megrendezésre kerülő Balassi Nyári Egyetemen való részvételre. A pályázat célja, hogy az elnyerhető ösztöndíj segítségével a Balassi Nyári Egyetemen résztvevők fejleszthessék magyarnyelv-tudásukat, valamint elmélyíthessék és megerősíthessék Magyarországgal kapcsolatos ismereteiket. Pályázati határidő: 2023. május 9.
Tovább

Jelentkezés a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramra - 2023/2024-es tanév

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében immár harmadik alkalommal jelentkezhetnek chilei állampolgárságú hallgatók magyarországi felsőoktatási intézményekbe. Jelentkezési határidő: 2023. január 16. - 14:00 (CET)
Tovább