Hírek

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése

Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének. A tranzakció lebonyolítása érdekében előleget kérnek, az eszközök azonban különféle indokokra való hivatkozással nem érkeznek meg a rendeltetési helyre.
Tovább

A Chilében tartózkodó magyar állampolgárok figyelmébe!

Chile 2020. március 18. (00:00 órától) teljes határzárat vezet be légi, vízi és szárazföldi átkelőhelyein. Jelenleg ezen intézkedés a beutazókra vonatkozik. Az országból történő kiutazás még lehetséges, de függvénye a légitársaságok által indított járatoknak, valamint a célállomás fogadókészségének. Javasoljuk, hogy a Chiléből kiutazni szándékozók mihamarabb tájékozódjanak a hazatérési lehetőségekről az illetékes légitársaságoknál.
Tovább

Az Atacama-sivatagtól Patagóniáig – Magyar kutatók a klímaváltozás nyomában

2020. március 5-én Dr. Nagy Balázs geográfus, a Magyar Száraz-Andok Kutatási Program kutatásvezetője, és Heiling Zsolt, a Földgömb című folyóirat lapigazgatója tartott előadást nagykövetségünkön Az Atacama-sivatagtól Patagóniáig – Magyar kutatók a klímaváltozás nyomában címmel.
Tovább

TÜNDÉRSZÓ MESEÍRÓ PÁLYÁZAT

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület XI. alkalommal hirdeti meg határok nélküli meseíró pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várják e-mailben, csatolt Microsoft Word dokumentumban, vagy postai úton 4 példányban, 2020. március 13-ig. A pályázatra a 2005. január 1-je és 2011. december 31-e között született gyermekek meséit fogadják.
Tovább

Új növényegészségügyi előírások az Európai Unió tagállamaiban

Tájékoztatjuk a Magyarországra utazókat, hogy az Európai Unió tagállamaiban 2019. december 14-től érvényes új növényegészségügyi előírások korlátozzák a növények, növényi termékek kis mennyiségben történő saját célú behozatalát.
Tovább