Hírek

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban. Jelentkezési határidő: 2021. május 7.
Tovább

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram pályázati időszakának meghosszabbítása 2021. január 31-ig

A Külgazdasági és Külügyminisztérium irányítása alatt álló Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram pályázati időszaka egy héttel meghosszabbításra került, a jelentkezések benyújtására (az eddigi 2021. január 24-i határidő helyett) 2021. január 31-ig van lehetőség.
Tovább

ONLINE KONZULI IDŐPONTFOGLALÁSI RENDSZER INDULÁSA

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. november 26-tól kezdődően nagykövetségünk konzuli részlegén új online időpontfoglalási rendszer került bevezetésre. A konzuli ügyintézéshez szükséges időpontok a továbbiakban az alábbi honlapon foglalhatók: https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramra

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében első ízben jelentkezhetnek chilei állampolgárságú hallgatók magyarországi felsőoktatási intézményekbe. Az online jelentkezési portál megnyílt a 2021/2022-es tanévre. Jelentkezési határidő: 2021. január 16. - 23:59 (CET). További információ spanyol nyelven: https://www.agci.cl/index.php/becas/becas-para-chilenos/105-encuentra-tu-beca/1693-infobecach-2/?convid=3913&tipo=1; meramirez@agci.gob.cl
Tovább

Magyar nyelvi és magyarságismereti pályázat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Balassi Bálint-ösztöndíjprogramban ösztöndíjpályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében a 2021-es tanévre, a Kárpát-medencén kívüli nyugati diaszpórában élő magyar származású személyek számára magyar nyelvi és magyarságismereti képzésre. Jelentkezési határidő: 2020. december 3., 24.00 (UTC+1)
Tovább