Hírek

Jelentkezés a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramra - 2022/2023-as tanév

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében immár második ízben jelentkezhetnek chilei állampolgárságú hallgatók magyarországi felsőoktatási intézményekbe. Jelentkezési határidő a 2022/2023-as tanévre: 2022. január 15. - 23:59 (CET)
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023-as tanévre szóló pályázati felhívása

2021. november 2-án megjelent a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2022/2023-as tanévre szóló pályázati felhívása. A jelentkezések benyújtására kialakított online pályázati felület november 10-én nyílik meg. További információ a www.diasporascholarship.hu oldalon érhető el. Jelentkezési határidő: 2022. január 31.
Tovább

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó eseménye. Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.
Tovább

Tájékoztatás magyar állampolgárok hazatérése / külföldről Magyarországra utazása tekintetében

2021. május 21-től korlátozás nélkül léphet be Magyarország területére az a magyar állampolgár, aki a) az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett, COVID-19 elleni oltóanyaggal került beoltásra a lent felsorolt országokban, s erről az adott országban elfogadott magyar vagy angol nyelven kiállított igazolással, vagy más nyelven kiállított igazolás hiteles magyar fordításával rendelkezik, és ...
Tovább

Magyar védettségi igazolvány igénylése külföldön élő magyar állampolgároknak

2021. május 21-től az a magyar állampolgár, aki a Chilei Köztársaságban kapta meg a koronavírus elleni oltást, olyan vakcinával, amelyet Magyarország is elfogad, s erről a Chilei Köztársaság által kiállított hivatalos igazolással is rendelkezik, díjmentesen magyar védettségi igazolványt igényelhet bármely magyarországi kormányablakban személyesen, vagy Ügyfélkapun keresztül.
Tovább