A Zeneakadémia negyedik alkalommal meghirdetett saját szervezésű nagyszabású nemzetközi versenye ezúttal is négy fordulós lesz. Az előválogatóra legkésőbb 2020. március 16-ig jelentkezhetnek a verseny honlapján a 18-32 éves hölgyek illetve 18-35 éves urak. A jelentkezési anyag részeként feltöltendő egy barokk és egy más korszakból származó szabadon választott, zongora vagy zenekari kísérettel előadott ária (illetve egy oratórium- vagy kantátarészlet). A Marton Éva vezette előzsűri döntéséről 2020. április 17-ig küld tájékoztatást a verseny titkársága.

A 2020. szeptember 6-13. között a közönség előtt zajló fordulók és a döntő helyszíne a Zeneakadémia lesz, s a versenyt az élő internetes közvetítésnek köszönhetően Magyarország és a világ minden pontjáról követhetik majd az érdeklődők. A 70.000€ összértékű díjak mellett számos különdíjat – köztük koncert-felkéréseket és ösztöndíjakat – vehetnek át a legkiválóbbnak bizonyuló versenyzők.

A magyar kormány által biztosított támogatásból megrendezendő verseny Marton Éva vezette zsűrijébe az operavilág olyan magyar és nemzetközi kiválóságai kaptak meghívást, mint Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere,  Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője illetve Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója. A részletes versenykiírás, a jelentkezéshez szükséges tudnivalók, és az online jelentkezési felület a verseny honlapján, a http://martoncompetition.hu/hu oldalon találhatók meg.