Hírek

Az Atacama-sivatagtól Patagóniáig – Magyar kutatók a klímaváltozás nyomában

2020. március 5-én Dr. Nagy Balázs geográfus, a Magyar Száraz-Andok Kutatási Program kutatásvezetője, és Heiling Zsolt, a Földgömb című folyóirat lapigazgatója tartott előadást nagykövetségünkön Az Atacama-sivatagtól Patagóniáig – Magyar kutatók a klímaváltozás nyomában címmel.
Tovább

TÜNDÉRSZÓ MESEÍRÓ PÁLYÁZAT

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület XI. alkalommal hirdeti meg határok nélküli meseíró pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várják e-mailben, csatolt Microsoft Word dokumentumban, vagy postai úton 4 példányban, 2020. március 13-ig. A pályázatra a 2005. január 1-je és 2011. december 31-e között született gyermekek meséit fogadják.
Tovább

Új növényegészségügyi előírások az Európai Unió tagállamaiban

Tájékoztatjuk a Magyarországra utazókat, hogy az Európai Unió tagállamaiban 2019. december 14-től érvényes új növényegészségügyi előírások korlátozzák a növények, növényi termékek kis mennyiségben történő saját célú behozatalát.
Tovább

A ZENEAKADÉMIA MEGHIRDETTE A IV. MARTON ÉVA NEMZETKÖZI ÉNEKVERSENYT

Március 16-ig lehet jelentkezni a 2020. szeptember 6-13. között rendezendő, 70.000 Euró összdíjazású megmérettetésre videofelvételek beküldésével.
Tovább

MEGHÍVÓ a Virágvölgy c. film chilei bemutatójára

Időpont: 2019. június 14. 20:15, helyszín: Cineteca Nacional (La Moneda) Szeretettel várjuk Önöket!
Tovább